top of page
Permanent hårborttagning
Fördelar med Clarity II? 
Så fungerar det 
TEKNISKA DETALJER 

Permanent hårborttagning 

CLARITY II har den allra senaste tekniken inom hårborttagning och erbjuder två laservåglängder, 755 nm (Alexandritlaser) och 1064 nm (Nd:YAG laser), där man kan behandla med en enskild våglängd, Denna teknik representerar den nya guldstandarden för hårborttagning samt kärl- och hudföryngringsbehandlingar. Tack vare kombinationen av dessa två lasrar i CLARITY II kan man på ett säkert sätt behandla alla hudtyper. 


 

Fördelar med Clarity II? 

* Clarity II är en mångsidig och kraftfull laserplattform med dubbla våglängder (755 nm & 1064 nm) som säkert och snabbt tar bort hår, pigment och kärl på alla hudtyper. 

* Bästa hårborttagnings resultat för tunt och tjockt hår med 1 ms teknik. 

* 30 - 40 minuters helkroppsbehandling med Intellitrak®-teknik. 

* Potentiellt färre behandlingar för att nå önskat resultat.  

* Optimal säkerhet vid pigmentering och vaskulär behandling med hudtemperatursensor. 

* Smärtfri behandling, idealisk säkerhet och komfort med patent ICD-teknologi™  (Intelligent kylanordning). utan att behöva gel under behandlingen, sparar du tid och röra som följer med applicering, återanvändning och rengöring av gelén.

Så fungerar det 

Alexandritlaser (755 nm) Alexandritlaser är en högeffektlaser utvecklad för att effektivt utföra permanent hårreduktion. Våglängden på 755 nm är på grund av sin höga melaninabsorption den mest 

lämpliga för hårreduktion, speciellt för hudtyper upp till Fitzpatrick IV. Den höga energin tillsammans med en stor behandlingsyta och hög pulsfrekvens möjliggör avlägsnande av hårsäckar överallt 

på kroppen. 

Nd:Yag laser (1064nm) Nd:Yag laser har en hög absorptionsförmåga i hemoglobin för effektiva behandlingar på kärl i ansikte samt på kroppen. 

 

Hårstråets olika växtfaser: 

- Anagen fas (aktiv växtfas) 

Ca 15-20 % av hårstråna befinner sig i denna fas. 

- Katagen fas (övergångsfasen) 

Håret slutar att växa, hårsäcken släpper taget om håret och blir inaktiv och börjar krympa. Ca 3-4% av håren befinner sig i denna fas som varar i 1-2 veckor. 

- Telogen fas (vilofas) 

Här vilar håret och i slutet av denna fas lossnar hårstråt och ett nytt börjar växa. Resterande hårstrån befinner sig i denna fas som varar i 5-6 veckor. 

Pigmentet i hårstrået absorberar energin och av värmen förstörs proteinet runt hårsäcken så att ingen nytt hårstrå kan växa ut. Det är bara i den anagena växtfasen som hårstrået har kontakt med  hårsäcken och kan förstöras. Forskning pekar på att ett växande hårstrå som ödelagts av hög energi inte växer tillbaka. Håranlag kan däremot aktiveras pga hormonell påverkan som tex klimakteriet. Detta rör sig då om NYA hårstrån. 
 

Vad händer med hårstråna efter behandling? 

Ca tre veckor efter behandling börjar hårstråna från de ödelagda hårsäckarna att ramla av.  

Hur många behandlingar krävs? 

Eftersom allt hår i det behandlade området inte befinner sig i den aktiva växtfasen brukar man 

räkna med att det krävs 4-8 behandlingar. Vanligtvis görs behandlingarna med ca 6-8 veckors mellanrum för att vilande hårstrån som ej ödelagts under behandling ska hinna växa ut. Detta är naturligtvis individuellt och beror på behandlingsområde och hur snabb hårväxt man har. 

ATT TÄNKA PÅ 

Undvik solning ca 1 månad före och efter behandling, undvik aktiviteter som höjer blodcirkulationen 24 timmar efter behandling. Vaxa eller plocka inte området mellan behandlingarna. 

En del patienter kan uppleva att det efter några hårborttagningsbehandlingar ser ut som om de plötsligt fått mer hår. Förklaringen är att de kvarvarande vilande hårsäckarna triggas ”aktiveras” av lasern snabbare än de skulle ha gjort utan behandling. Detta är inget negativt utan det medför att man snabbare kommer åt dessa hårsäckar vid kommande behandlingar än om de skulle fått ”vakna” i egen takt.

Lång forskning visar att hår som behandlats med IPL/Laser inte växer tillbaks. Däremot kan håranlag som slumrat aktiveras på grund av hormonell påverkan såsom efter klimakteriet, mediciner eller av sjukdomar. Det rör sig då om helt nya hårstrån. Det som vi lyckas reducera bort är borta för alltid.

 

laser Hårborttagning
laser Hårborttagning
bottom of page